Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Marstrands IBK

2 - 4
Mimershus A-hallen
10 oktober 2009
14:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Marstrands IBK - IBK Tygriket 99

Att sätta ord på en känsla kan vara oerhört svårt då orden inte alltid räcker till för att göra en rättvis och målande beskrivning av det man inombords upplever. Därför räcker det med att konstatera att stämningen var hög i bussen på väg hem efter visiten i Kungälv och det nybyggda sportkomplexet Mimers Hus. Sedan kan var och en själv skapa sig en egen bild av det känslosvall som segern mot Marstrand bidrog till.

För i grund och botten är det just dessa stunder av glädje och gemenskap som gör all mödan värd för vilken idrottsutövare som helst. När man får läppja på segerns ljuva sötma är välbefinnandet nästintill obeskrivligt. Har dessutom tiden före segern präglats av motgångar och frustration vill man ta hela världen i sin famn.

När man sedan landat och fått lite perspektiv till det hela kan det vara svårt att själv riktigt förstå hur en vinst i en relativt anonym innebandymatch kan ha en sådan betydelse för såpass många. Hur som helst så kan man i alla fall intyga att den gamla devisen "delad glädje är dubbel glädje" stämmer på pricken.

De senaste två veckorna har varit relativt tunga för alla inblandade i och kring Tygrikets herrlag. Spelmässigt har man inte alls fått det att stämma i de inledande matcherna och därmed har osäkerheten smugit sig in i leden som ett brev på posten. Därför var matchen mot Marstrand inte enbart en kamp om tre viktiga poäng utan också ett kvitto på hur man klarat att tackla denna mindre lyckade säsongsupptakt. Därmed var det förmodligen även en stor portion lättnad som blandades ut med glädjen efter matchen.

För vad man fick var nämligen ett kvitto på att spelet finns där. Allt det som inte stämt de senaste matcherna fungerade plötsligt nästintill prickfritt. Försvarsspelet andades lugn och trygghet och spelvändningarna var snabba och sylvassa. Det enda lilla smolket i bägaren var väl egentligen att man inte förvaltade fler av de klara målchanser som det uppoffrande arbetet skapade. Men i takt med att självförtroendet hos spelarna växer kommer även den detaljen att bli bättre vad det lider. För Tygriket är på väg mot formen igen.

Matchen i sig såg ut som så många andra matcher Tygriket spelat genom åren. Motståndarna hade mest boll men tilläts nästintill aldrig skapa några riktigt heta lägen. Istället var det Tygriket som tack vare det disciplinerade försvarsarbetet stod för de vassaste chanserna matchen igenom. Det kändes hela tiden som att Tygriket hade full kontroll på tillställningen även om det resultatmässigt var jämt hela matchen. Precis ett sådant matchscenario skall Tygriket alltid sträva efter. Då är man oerhört tunga att möta och mycket svåra att besegra.

Nu gäller det för spelarna att ödmjukt gnugga vidare på det positiva som man fick med sig från denna match. För då kommer Tygriket definitivt vara ett lag att räkna med även denna säsong.

Till sist...
En lång svit tog sin ände i och med matchen mot Marstrand. Kapten IKEA gick nämligen poänglös av planen för första gången sedan den sjätte februari 2008. Sviten stannade därmed på tjugonio raka matcher. Men detta är givetvis bara av akademiskt intresse då en vinst betyder så mycket mer.

Matchfakta
Marstrands IBK - IBK Tygriket 99 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

0-1 Viktor Nydén (Peter Kristensson)
1-1
1-2 Fredrik Johansson (Viktor Nydén)
1-3 Fredrik Johansson (Adam Myrman)
2-3
2-4 Peter Kristensson (Kristoffer Arvidsson)

Skott: 36-33
Publik:128
Utv: MIBK 1x2, TT99 -
Domare: Robert Dahlslätt & Jonas Einarsson

Hôven
***Terry
** Muggen
* Hiawatha
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Peter Kristensson 1 1 1 0 2
Viktor Nyden 1 1 1 0 2
Adam Myrman 1 0 1 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

tor 14 jan 2010, 19:30 IBK Tygriket 99 - Marstrands IBK 6 - 4